Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Μ.Παρασκευή - Επιτάφιος θρήνος - Περιφορά Επιταφίου (vid)

          Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Μελισσοχωρίου.







Να αναφερθεί ότι ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς οι οποίοι προσήλθαν για να βιώσουν την κορύφωση του Θείου Πάθους στην συνέχεια την αποκαθήλωση.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δημήτριος Κουκουλεκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κορύφωση του Θείου δράματος, στην σημασία που έχει ο Σταυρός στην ζωή του κάθε πιστού, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην μορφή του Ιωσήφ από Αριμαθαίας, ο οποίος με θάρρος ζήτησε το σώμα του Χριστού για την αποκαθήλωση και τον ενταφιασμό του.
Επίσης ευχαρίστησε , τους ιεροψάλτες αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας για να βιώσουν όλοι με κατάνυξη τα πάθη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.


Τέλος το πυκνό εκκλησίασμα περιμένοντας ευλαβικά προσκύνησε τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο που επιμελήθηκαν ο Αρχιμ. Δημήτριος Κουκουλεκίδης με τις καλές κυρίες του Ναού μας τη Μεγάλη Πέμπτη το Βράδυ μέχρι νωρίς το πρωϊ.





Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οι πιστοί προσκυνούσαν το επιτάφιο ενώ το απόγευμα έψαλλαν τα εγκώμια η χορωδία του ναού μας



Ενώ στο τέλος τελέστηκε η λειτάνευση του επιταφίου στους δρόμους της κωμοπολεώς μας όπου συναντήθηκε με τον δεύτερο επιτάφιο της ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου στην πλατεία της κωμοπόλεως και μετά την δέηση και τις ευχές μεταξύ των ενοριτών για καλή Ανάσταση επέστρεψε στο Ναό του Αγίου Γρηγόρίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου